Vanillesuiker

Ik weet het, en waarschijnlijk trap ik een vermorzelde platgetrapte deur in maar ik moet er toch even een paar woorden aan vuil maken. Je hebt van die zakjes in de winkel met vanillesuiker kant en klaar en natuurlijk super handig en betaalbaar als je het vergelijkt met een vanillestokje. Maar toch wil ik je even uit de droom helpen dat je met zo'n zakje iets koopt waar echt vanille in zit (voor als je nog in die droom ziet). Geen vanille te bekennen in de zakjes...

 


"Weg met die zakjes dus en aan de slag met die prachtige zwarte peul uit Madagaska.r.


 

Die vanillestokjes zijn inderdaad verrekte duur. Maarrrr... geloof me het is echt de moeite waard die zwarte peulen te kopen. Zorg ervoor dat je verse zachte vanille stokjes koopt. Het merg verwerk je in je cake, koekjes of je chocoladetruffels. De stokjes stop je in een pot met suiker. Laat het een paar dagen staan en je hebt een heerlijke aromatische superlekkere vanillesuiker. Een smaakmaker op je pannenkoeken, voor je zelfgemaakte jam of in je baksels.

 

Weg met die zakjes dus en aan de slag met die prachtige zwarte peul uit Madagaska.r. Onderstaand enigszins een leidraad voor je zelfgemaakte vanillesuiker. Meestal begin ik met een stokje in een grote pot suiker en vul ik deze steeds aan. Eens in de aantal maanden ververs ik de suiker weer wanneer de vanillestokjes zijn uitgewerkt. Dit geeft je een idee van de verhouding suiker en stokjes en hopelijk ben je enthousiast om vanaf nu voor altijd je eigen vanille suiker te maken. 

INGREDIËNTEN vanillesuiker

200 g suiker

1 vanillestokje zonder merg

bereiding vanillesuiker

Doe de suiker met het uitgeschraapte vanillestokje in een pot. Laat het drie dagen tot een week staan voordat je het gebruikt zodat de smaken en aroma's goed opgenomen worden. Schud af en toe om het vanillestokje te verplaatsen. Je kan de pot met suiker steeds bijvullen als je weer een uitgeschraapt vanillestokje hebt. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0