De Hotspot longlist

Ik was al een tijdje van plan mijn favoriete koffieplekjes met jullie te delen maar ik wist nog niet helemaal in welke vorm. Totdat het idee in mijn hoofd op popte om een favorieten lijst te maken die ik zo nu en dan aanvul met nieuwe adressen. Je kunt de plekjes vinden onder de plaatsnaam die op alfabetische volgorde staan. And I Know, the longlist is nu nog een echte shortlist. Working on it!

Hotspot Baarn

mi Casa su casa

Ik ontdekte Mi Casa Su Casa nog niet zo lang geleden. Het zit aan de rand van het centrum van Baarn. Als je niet oplet heb je de kans er zo voorbij te lopen. Even je ogen open houden dus en zeker naar binnenstappen. Want het moment dat ik een voet op de oude houten vloer zetten voelde ik me meteen blij.

 

Wat een heerlijke plek is dit. Volledig ingericht met vintage interieur loop je gelijk tegen de bar aan waar de koffie word gemaakt. We liep langs de vitrine met verleidelijk lekker uitziend gebak naar een plekje op de bank.

 

Daar ontbeten we met een heerlijke tosti en zo nog lekkerdere koffie om af te sluiten met de blauwe bessentaart. Wat een verwennerij! Bovendien was ik op slag verliefd op die prachtige kopjes van Lisanne van Zanten.

Kortom eentje waar je even naar toe moet gaan!

 

Wat: Mi Casa Su Casa
Waar: Nieuwe Baarnstraat 39, Baarn

Open: di-za 8.45 - 17.00 uur

Hotspots Hilversum

Presto Coffee & More

Presto zit in het centrum van Hilversum. Het is een van de weinige leuke koffietentjes die we hebben vind ik. Het is op loopafstand van waar ik woon, heel verleidelijk dus om er bijna dagelijks heen te gaan. 

 

De inrichting van Presto is nog niet zo lang geleden helemaal omgegooid. Ze zijn zelfs uitgebreid en hebben nog meer zitruimte gecreëerd. Ook hier is die heerlijke vintage stijl goed door gevoerd.

Daarnaast bakken ze heerlijke taarten en kwam ik er nog niet zo lang geleden achter dat ze ook super lekker ontbijt hebben. 

 

Zoals de naam als zegt moet je hier in ieder geval echt naartoe voor de koffie. Zeker de latte machiatto is echt een aan rader. Je kunt kiezen voor een klein kopje wat ik wel lekker vind want meestal zit ik veel te vol na zo grote bak melk. En het leuke is dat ze de espresso aan tafel opschenken. Daardoor smaakt deze latte machiatto toch net wat lekkerder dan ergens anders vind ik. 

 

Wat: Presto Coffee & More

Waar: Herenstraat 20, Hilversum

Open: di - woe 9.00 - 17.00 uur
Do-za: 9.00 - 18.00 | zo-ma: 12.00 - 17.00

Coffee & Conceptstore Sees

Koffiecafe Sees is gevestigd aan de populaire winkelstraat De Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Een kindvriendelijke locatie te midden van een drukke winkelstraat.

 

Ik vind het een heerlijke plek om te genieten van een goede kop koffie. Bovendien hebben ze er prima ontbijtjes en lekkere lunch. Daarnaast hebben ze er prima zoet, niet heel spectaculair maar dat hoeft misschien niet altijd. Het leuke aan deze plek is dat je na of tijdens het koffie drinken ook nog in de leuke conceptstore kunt snuffelen voor hele leuke interieur en frutselspulletjes. Kortom: wat mij betreft echt een aanwinst voor Hilversum

 

Wat: Sees. Coffee & Conceptstore

Waar: Gijsbrecht van Amstelstraat 119, Hilversum

Open: di - vr 8.30 - 17.00 uur | za: 9.00 - 17.00 

Hotspot Utrecht

Rabarber: Petit Café

Wat een heerlijk plekje is dit in Utrecht zeg. Zeker een van mijn favorieten adresjes. Alleen die naam al: Rabarber, petit café. Daar wordt ik gewoon helemaal blij van.

 

Naast goede koffie en lekker gebak hebben ze ook een mega smaakvolle seizoensgebonden menukaart voor lunch & brunch. Het menu veranderd regelmatig en ook de taartjes worden zelf gebakken. Een goede reden om met enige regelmaat langs te gaan in dit leuke café aan de Zadelstraat!

 

Oh! het is trouwens de moeite waard ook hun social media in de gaten te houden. Ze organiseren namelijk zo nu en dan ook leuke muziekavonden. 

 

Wat: Rabarber: Petit Café

Waar: Zadelstraat 20, Utrecht

Open: di-za: 9.00 - 20.00 uur | zo: 10.00 -18.00 uur