Pure chocolade met hazelnoot praline

Ola! Even een snelle blog tussendoor want tja die eerste volle week werken heeft toch wel even zijn tol geëist. Met de benen omhoog uitgeput op de bank, lekker vroeg naar bed en vooral even ontspannen op de momenten dat ik thuis was zijn mijn excuus ;) 


Mocht je het niet hebben meegekregen via social, ruim een week geleden, begon ik na twee maanden bijkomen van mijn eigen bedrijf met mijn nieuwe baan. Heerlijk aan de slag in de kookwereld bij kookwinkel Oldenhof en kookboeken uitgeverij Good Cook. Maar zo’n eerste week kost toch altijd veel energie. Het bedrijf leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten en toch ook al productief willen zijn. Vandaar dus even een korte blog vandaag, met een niet minder lekker recept. Want deze moet je echt maken, super lekker en mega makkelijk. 

Voor 6 klein reepjes of lekker veel bonbons - Bereidingstijd 30 minuten - Benodigdheden keukenmachine, mal voor chocoladerepen en/ of bonbonvorm.

Ingredienten chocoladereep met hazelnoot praline

100 g kristalsuiker 
50 g hazelnoten (of andere noten)
1/2 vanille stokje, het merg

200 g pure chocolade (wit of melk kan natuurlijk ook)

Tips

  • Heb je geen bonbonvorm of chocoladerepen mal, stort je chocolade dan uit in een cakeblikje bedekt met bakpapier en snijd het in repen zodra de chocolade is uitgehard. 
  • Bewaar de chocoladerepen op een donkere en droge plek, maar vooral niet in de koelkast want dan gaat de praline 'smelten'. 

Bereiding chocoladereep met hazelnoot praline

Doe de kristalsuiker in een steelpan met dikke bodem of leg een sudderplaatje onder je pan. Verwarm de suiker op middelmatig vuur. Laat het karamelliseren totdat alle suiker is opgelost. Let op: hoe verleidelijk het ook is ga niet roeren! Dan krijg je namelijk een aan elkaar geklonterde suikerhoop. 

 

Roer zodra de suiker is opgelost de hazelnoten en het vanillemerg erdoor. Stort het geheel uit op een vel bakpapier en laat het helemaal afkoelen voordat je het in een keukenmachine tot een kruimelig mengsel vermaalt. (Dit mag zo grof of fijn zijn als jij lekker vindt).

 

Smelt de chocolade au-bain-marie en breng deze op temperatuur. Roer de hazelnoot praline (houd nog een klein beetje achter) door de chocolade en stort het mengsel uit in je vorm.

 

Strijk het glad met een paletmes of lepel. Bestrooi de onderkant nog met de rest van het hazelnootpraline. Laat de chocolade uitharden in de koelkast, dit duurt zo'n 2 uur.

 

Afhankelijk van hoe groot je vorm is gaat dit wat sneller of duurt het langer. Haal de chocolade uit de vorm. Je chocoladerepen zijn nu klaar! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0