Mango Lassi met chai thee

Afgelopen weekend ging ik voor mijn wekelijkse boodschappen weer eens naar de markt. Heerlijk om tussen al die kraampjes door te lopen en je te laten inspireren door alle verse ingrediënten die verkocht worden. Vrijwel meteen sprongen mij heerlijke rijpe mango's in het oog. Tijd om weer eens Mango Lassi te maken dus, want ik moet eerlijk zeggen dat ik het drankje een beetje vergeten was.


Mijn recept voor Mango Lassi is iets kruidiger dan de Indiase variant. Op deze manier smaakt het fris maar verwarmd het toch ook een beetje door de combinatie van chai, met gember & citroen. Dat kunnen we wel gebruiken toch?!


Tijdens mijn reis door India in 2011 maakte ik voor het eerst kennis met het tropische drankje. Lassi wordt daar meestal gewoon overdag als verfrissende dorstlesser gedronken maar ook als dessert of ontbijt is de Mango Lassi wat mij betreft een aanrader. Hier in Nederland drink ik het af en toe nog wanneer ik bij een Indiaas restaurant ga eten of zo nu en dan maak ik het dus zelf. Maar meestal komt dat doordat mijn vriend zegt; 'oooh zullen we weer eens Mango Lassi maken?' Natuurlijk meteen enthousiast zeg ik dan;  'Yes, let's do it!'  

Hoewel de Mango Lassi hier natuurlijk nooit zo smaakt als in India, al is het alleen maar omdat je hier het effect van de enorme tropische hitte mist, is het een heerlijke drank om ook hier te drinken. Mijn recept is iets kruidiger dan de Indiase variant. Op deze manier smaakt het fris maar verwarmd het toch ook een beetje door de combinatie van chai, met gember & citroen. Dat kunnen we wel gebruiken toch?!


Voor 4 glazen - bereidingstijd 15 minuten - wachttijd 10 minuten - benodigdheden blender & rasp

Ingredienten Mango lassi

125 ml (kokos) melk

 

2 tl chai thee

1 flinke goed rijpe mango, in stukken gesneden

 

250 g griekse of kokos yoghurt

rasp en sap van halve citroen

2 cm geraspte gember

1/2 tl kurkuma

Bereiding mango lassi

Verwarm de melk in een steelpan en laat de chai thee hier in een thee ei 10 minuten in trekken. Doe ondertussen de in stukken gesneden mango in de blender samen met de overige ingrediënten.

 

Giet de melk erbij. Zet de blender aan op de hoogste stand en laat het enkele minuten mixen. De lassi is klaar totdat je een fluweel zacht mengsel hebt. Bij voorkeur zitten er geen mangostukjes meer in. Serveer de mango lassi in een glas met naar smaak wat geraspte pure chocolade.

Tips

  • Traditioneel gezien maak je een lassi met mango maar het is natuurlijk ook super lekker met ander fruit zoals bramen, frambozen, blauwe bessen of een combinatie hiervan.
  • Serveer het als ontbijt met wat noten en een beetje muesli erover bijvoorbeeld. Of als dessert met een bolletje ijs. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0