IJskoffie met kokos & banaan

Oké ik heb dus een nieuwe verslaving: ijskoffie.  En dan natuurlijk het liefst gemaakt met vanille-ijs. Zo lekker met het warme weer maar niet al te gezond natuurlijk om meerdere malen per week te drinken. Daarom besloot ik een ietwat gezondere versie te maken. Geïnspireerd op een ijskoffie die ik laatst bij een Rotterdams koffietentje op de kaart zag staan. 

Ijskoffie dus, voor dit recept heb je slechts drie ingrediënten nodig. Het belangrijkste is dat je er de avond of ochtend voordat je het wilt gaan maken even aan denkt om de bananen in de vriezer te leggen. Dit wordt namelijk je ijs. Verder heb je voor deze verwennerij niet meer nodig dan een pakje goede kokosmelk en een sterke espresso. Zo simpel kan het leven soms zijn :-) 


Benodigdheden: blender | koffiemachine

Ingrediënten ijskoffie

Voor 1 glas

100 ml kokosmelk (zet deze vast een uurtje van te voren koud)

1 bevroren banaan (snijd deze voor het invriezen al in stukjes)
1 kopje sterke espresso (zo’n 30 ml)
1 tl honing (optioneel)
Evt nog ijsblokjes voor een extra koude ijskoffie

Tip

  • Gebruik in plaats van kokosmelk elke andere melk, amandel- of havermelk is bijvoorbeeld ook erg lekker!

Bereiding ijskoffie

Zet eerst je kopje espresso. Deze heeft namelijk even de tijd nodig om af te koelen. 

Haal de banaan uit de vriezer en doe deze na een minuut of 5 in de blender. Je zult al snel zien dat er heel smooth ijs ontstaat. 
Doe twee volle lepels van het bananenijs als eerst in je glas. Giet de koffie eroverheen en maak af met de kokosmelk. Voeg eventueel de ijsblokjes nog toe en als je een iets zoetere variant wilt wat honing of een ander zoetmiddel. 
Serveer als toetje of drink ‘m lekker zelf als tussendoortje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0