Yoghurt mascarpone-ijs met kruisbessen

Gedurende deze zomer die tot nu toe één grote hittegolf lijkt te zijn is het belangrijk voldoende ijsjes te eten. Heel belangrijk, een zaak van leven en dood eigenlijk. Want na een dag puffen en steunen is het minste wat jij verdiend hebt een lekker ijsje (vind ik dan). 

Nu hebben wij hier om de hoek echt een mega goede ijssalon. Waardoor bij mij de urgentie om zelf aan de slag te gaan met de ijsmachine niet zo heel groot is. Daarentegen liep ik al een tijdje met het idee in mijn hoofd om kruisbessenijs te maken. Tijd om dit idee om te zetten naar werkelijkheid en ja hoor het resultaat mag er wezen! Wat een heerlijk combinatie is dat; kruisbessen met Griekse yoghurt en mascarpone. Je hebt voor dit recept niet persé een ijsmachine nodig maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker. Ik hoop dat jullie net zo van het ijs genieten als ik!

INgrediënten Kruisbessenijs

500 g Griekse yoghurt

250 g mascarpone
350 g kruisbessen
6 el honing
Sap en rasp van 1 citroen

Tip

Experimenteer met andere soorten fruit en voeg kruiden toe zoals basilicum of munt bijvoorbeeld. Ook erg lekker!

Bereiding kruisbessenijs

Pureer de kruisbessen en zet ze in de koelkast. Doe de yoghurt met mascarpone en honing in de ijsmachine en laat deze alvast een minuut of tien koud draaien. Voeg de kruisbessen en citroensap met -rasp toe. Laat de machine nog ongeveer een half uur tot een uur draaien tot het ijs de gewenste structuur heeft. 


Als je geen ijsmachine hebt pureer je ook eerst de kruisbessen en roer je vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Doe het ijs in een ruime bak en zet deze in de vriezer. Roer het elk half uur of uur goed door. Na zo’n zes uur is het helemaal bevroren. Je kunt het ook zo in de vriezer zetten maar dan zullen er meer ijskristallen inkomen. Hoe vaker je roert hoe minder kristallen ;).
Het ijs is het lekkerst als je het meteen serveert. Als je het langer invriest haal het dan ongeveer een half uur van te voren uit de vriezer.