Iced chai latte

We kennen allemaal wel de Iced Latte met koffie. Ik maak er graag een heerlijk verfrissende en kruidige variant op zonder koffie maar met Chai thee. Een heerlijke zomerse dorstlesser zo midden op de dag, of wanneer je de chai serveert met vanille ijs in plaats van ijsklontjes en wat geraspte chocolade en perfect dessert!

 

Gebruik voor de Chai het liefst een verse mix en niet zo een uit een zakje want daar zit veel minder smaak in. Zonde! Zeker omdat je de smaak van de thee al wat afzwakt door het ijs en de melk. Hoe kruidiger hoe beter dus zou ik zeggen,

Ingredienten iced chai latte

Voor 1 glas

 

1 kop chai thee (250 ml)

1 tl honing (naar wens)

4 tot 6 ijsklontjes
Flinke scheut volle melk

Bereiding ICed chai latte

Kook voldoende water en zet er een kop chai thee mee. Roer de honing erdoor en laat de thee helemaal afkoelen voordat je verder gaat.

 

Wanneer de thee is afgekoeld voeg je de ijsblokjes of het vanille ijs toe en schenk je de koude melk erbij. Serveer eventueel met wat chocoladeschaafsel er overheen.  

 

p..s. Terug van weg geweest! Na het starten van mijn nieuwe baan en het ontdekken van mijn zwangerschap is het blog wegens vermoeidheid even blijven liggen. Maar ik ben voornemens om wekelijks weer een veel te lekker receptje met jullie te delen! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0