Review All day breakfast

Paasscones met frambozenjam & kwark

Ik ben echt een ontbijtfan. Ik durf bijna wel te zeggen mijn favoriete eetmoment van de dag. Hoewel.. het hangt er ook wel een beetje vanaf wat er ‘s avonds op het menu staat natuurlijk. In ieder geval vind ik het gewoon super lekker om ‘s ochtends echt de tijd te nemen voor mijn ontbijt. Of dat nu is met een croissantje, een bak yoghurt of verse gebakken pannenkoeken er hoort in ieder geval een goede kop koffie bij.

Het leuke aan Pasen vind ik dan ook wel, naast al die paaseitjes dat ontbijt centraal staat. Vooral eigenlijk omdat Nederland nou niet speciaal een ontbijtland is. Het buiten de deur ontbijten begint de laatste jaren een beetje in opmars te komen maar dan wel alleen in grote steden. Terwijl wat is er nu lekkerder dan met je suffe kop uit bed te stappen, even snel wat kleren aan te schieten en je vervolgens te laten verzorgen met een uitgebreid ontbijt en goede koffie. Ik zou het serieus niet weten.

Maargoed ik word er ook blij van om thuis met overdaad aandacht besteden aan mijn ontbijt. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie en vond het boek All Day Breakfast een hele fijne vondst. De recepten variëren van beleg een croissant tot echt zelf maak recepten voor wafels en bijvoorbeeld scones. De recepten waarin Denise Kortlever een croissant belegt of andere te simpele basics had ze van mij wel weg mogen laten. Neemt niet weg dat een fijn inspiratie boek is. Wij zijn thuis fan van het broodje met spek, ei en avocado. Veel ingewikkelder hoeft het soms ook niet te zijn. Verder bevat het boek heerlijke pannenkoek- en wafelrecepten die zorgen voor perfecte ontbijt variatie.


Voor Pasen vind ik het heerlijk om scones op tafel te zetten. Super makkelijk te maken en valt altijd in de smaak. Extra leuk wanneer je een uitstekertje hebt van een paashaas waardoor je er een extra paastwist aan kunt geven. In het boek worden de scones geserveerd met mascarpone en jam. Ik gebruik in plaats van mascarpone volvette Griekse yoghurt en daarbij natuurlijk een flinke klodder van mijn zelfgemaakte chiajam. 

Voor zo'n 15 normale of 30 kleine paasscones | Bereidingstijd 30 minuten

Dit recept komt uit:

 

All Day Breakfast | auteur Denise Kortlever | Prijs € 20,- |

Ingredienten paas scones

450 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
70 g kristalsuiker
60 g roomboter, op kamer temperatuur
225 ml melk
2 eieren

 

Masacarpone of yoghurt  & jam om erbij te serveren. 

Bereiding paas scones

Verwarm de oven voor op 220C. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de bakpoeder, kristalsuiker en roomboter in een kom. Kneed totdat je een kruimelig mengsel hebt.

 

Klop in een andere kom de melk met de eieren los. Giet dit bij het kruimelige deegmengsel en roer het met een vork door. Kneed het daarna nog snel even met de hand tot een samenhangend mengsel. Doe dit niet te lang want dan krijg je droge scones.

 

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad op een dikte van zo'n 1 a 1,5 cm. Steek er rondje scones uit of speciaal voor Pasen van die leuke paashaasjes. Leg de scones op een met bakpapier bekleedde bakplaat. De kleine haasjes zijn in 8-10 minuten gaar de grotere scones hebben 10-12 minuten nodig.

 

Serveer ze met mascarpone of kwark en zelfgemaakte jam

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0