3x bakken voor Pasen

Aankomend weekend mogen we weer met zijn allen paaseitjes gaan zoeken. Tijdens Pasen staat lekker uitgebreid ontbijten met verse (gekleurde) eitjes natuurlijk, een paasstol en een lekker verse jus toch wel centraal.  

Maar Pasen is ook heerlijk moment om wat betreft bakken lekker uit te pakken. Want wat is een paasontbijt zonder iets zoets toch? Daarom een top drie van mijn favoriete recepten voor op de paastafel. 

Citroen merengue met kokos

Ik weet niet precies waarom, waarschijnlijk van wegen de kleurencombinatie, dat ik de citroenmerengue altijd goed bij Pasen vind passen. Sowieso zie ik merengue in de vorm van schuimpjes met lemon curd altijd veel voorbij komen rond de paasdagen. En het de friszure van de citroen met het zoete van de merengue is ook gewoon een heerlijke voorjaarscombi. Om de citroenmerengue extra paasuitstraling te geven versier je de bovenkant met lekker veel paaseitjes. 


Bokkenpootjes met vanille ganache

Mijn tweede favoriet is natuurlijk het bokkenpootje. Lekker old school en hiermee blijf ik ook lekker in het merengue thema. Het brosse amandelkoekje past wat mij betreft heel goed bij het paasgevoel. Daarnaast het ook erg leuk om te verwerken in of ter decoratie van een taart. Bijvoorbeeld door ze aan de buitenkant rondom vast te plakken en dan bovenop af te werken met paaseitjes. Wellicht een idee voor volgend jaar met Pasen ;-)


Dadelbrood met rogge

Wil je het iets gezonder aanpakken dan is dit dadelbroodje met rogge een perfecte toevoeging aan jouw paasbrunch. Niet perse heel paasig maar wel heerlijk voor het ontbijt. Vandaar dat ik hem er toch wel tussen vind passen. Je kunt er eventueel voor kiezen de yoghurttopping in het recept weg te laten en je plak rogge dadelbrood rijkelijk te besmeren met roomboter.