Pandanpasta

Pandan pannenkoeken met havermelk & volkorenbloem

Pandanpasta, ik had er nog nooit mee gewerkt en zelfs ook nog nooit van gehoord moet ik eerlijk zeggen. Totdat ik het voorbij zag komen bij Yvette van Boven. Ze schreef er een artikel over in de Volkskrant met een recept voor pandancaket. Ik was gelijk nieuwsgierig en wilde het natuurlijk graag uitproberen. 

Voor het aanschaffen van pandanpasta moet je even op bezoek bij de toko. Iets wat ik altijd heerlijk vind. Heerlijk om te snuffelen tussen het servies, de kruiden en andere heerlijke producten. Let er trouwens wel op dat je echt de pandanpasta koopt en niet het aroma. Hoewel ik verwachtte dat het vrij duur zou zijn, bleek het tegendeel waar. Het is zelfs erg goedkoop (nu nog wel tenminste). Want als ik Yvette van Boven moet geloven wordt het de nieuwe matcha of avocado of iets daartussenin. Ook qua smaak zou het daarmee te vergelijken zijn. 


Eerst even proeven en bestuderen dus. De pandanpasta is vrij vloeibaar voor een pasta vind ik en heftig donkergroen van kleur. Ik proef vast een beetje voor op het puntje van mijn vinger. Omdat de kleur van de pasta zo heftig is had ik verwacht dat het qua smaak ook heel uitgesproken zou zijn. Maar dat viel me heel erg mee, het smaakt vind ik een beetje naar rijstepap. Nu ben ik daar niet een enorme fan van dus ik was zeer benieuwd naar een resultaat in een cakeje. In ieder geval komt het hier wat mij betreft zeker niet in de buurt van de smaak van avocado of matcha.

Pandanpasta het nieuwe hipsterding

Ik testte de pandanpasta eerst uit in de pandancake's naar het recept van Yvette van boven, dat je kunt vinden in de Volkskrant. Een vast en enigszins klef cakeje dat wel wat weg heeft van spekkoek door de combinatie van chocolade met de pandancake. En die kleur wauw! Die is echt wel baf in your face, je zou niet denken dat het een natuurlijke kleurstof is but yes het is echt waar. Je proeft de pandan smaak in de cake beter terug dan ik had verwacht. Samen met de cacao een prima combinatie maar ik kwam toch niet helemaal van die rijstepap smaak af. Voor mij persoonlijk dus niet echt een winner, daarentegen vond mijn vriend ze superlekker. 

De pandanpasta verwerkte ik ook nog in de pannenkoeken waarvoor ik graag het recept met jullie deel. Hierin vond ik de rijstepap smaak iets minder aanwezig en tja misschien is het ook gewoon even wennen. Kortom een leuke ontdekking maar of de pandanpasta nu het nieuwe 'hipsterding' gaat worden zoals Yvette zegt ik weet het nog niet hoor....

Pandan pannenkoeken ontbijt

Voor zo'n 16 kleine pannenkoekjes - bereidingstijd 15 minuten

INGREDIËNTEN pannenkoeken

200 g volkorenbloem

300 g havermelk (of elke andere melk)

1 tl bakpoeder

1 ei

1 tl pandanpasta (+/- 5 gram)

 

Boter of kokosolie om in te bakken

Bereiding pandan pannenkoeken

Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom en roer het door elkaar tot er een egaal mengsel ontstaat. 

 

Verhit de boter of kokosolie in een koekenpan. Schep telkens zo'n twee a drie eetlepels van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekejes aan elke kant ongeveer drie minuten of totdat ze bruin kleuren. 

 

Tip

  •  Serveer ze met honing, agave siroop of suiker en eventueel nog wat geraspte kokos of een schep kokosyoghurt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0