Citroen & Vanille 1 maand!

Jeeej Citroen & Vanille is vandaag precies een maand oud! Sinds begin februari deel ik met jullie mijn recepten, ervaringen en baktips. Ben niet bang ik ga het echt niet elke maand vieren hoor., hoewel wel weer een extra reden voor een stukje taart ;-). Hoe dan ook leek dit mij wel een mooi moment om mijzelf even fatsoenlijk voor te stellen voor diegenen die mij nog niet kennen. 

Ik ben Anne-Marij, een geboren Brabantse, 27 jaar oud. Vanuit mijn keuken in de Hilversumse bloemenbuurt draai ik heel wat bakuren. Al van jongs af aan ben ik een echte zoetekauw. Ik hielp mijn moeder geregeld in de keuken met het bakken van appeltaart en een in de familie bekend recept; koekjeskoek. Ook mijn Limburgse Oma bakte wat af, ik kan me dan ook niet herinneren dat we in mijn jeugd ook maar een taart gekocht hebben. Ik vermoed dan ook dat daar mijn voorliefde van bakken vandaan komt.


"Wat mij betreft mag zoet gewoon zoet zijn. Zolang je het niet te vaak eet kan het naar mijn mening geen kwaad en is het juist extra belangrijk gewoon echt iets mega lekkers te eten. Laat het die extra calorieën maar dubbel en dwars waard zijn!"Echt leren bakken is voornamelijk gebeurd door heel veel te doen, recepten uitproberen en stapels bakboeken verzamelen. Daarnaast heb ik een klein jaar bij Robert van Beckhoven gewerkt waar ik een prachtig kijkje heb gekregen in het bakkersvak. Handige technieken en basiskennis die ik thuis in mijn keuken waarschijnlijk nooit had geleerd, bedacht of waar ik heel lang over zou hebben gedaan. Een hele fijne basis om vanuit te werken dus!

Citroen & Vanille ben ik in 2018 gestart na twee jaar een eigen patisseriewinkel in Hilversum te hebben gerund; De Keuken van de Koning.

Ik opende mijn winkel in 2016 door middel van crowdfunding, werd bekend vanwege de bokkenpootjes en bracht in 2017 zelfs mijn eigen boek Strooigoed  uit. Iets waarvan ik dacht als dat over een aantal jaren een keer zou lukken.. Een supergave ervaring die ik maar mooi in mijn broekzak kan steken.


"Echt leren bakken is voornamelijk gebeurd door heel veel te doen, recepten uitproberen en stapels bakboeken verzamelen. Daarnaast heb ik een klein jaar bij Robert van Beckhoven gewerkt waar ik een prachtig kijkje heb gekregen in het bakkersvak."


Hoewel de winkel een lang gekoesterde droom was bleek het romantische beeld dat ik had van het ondernemerschap niet helemaal te kloppen. Het creatieve gedeelte, het bakken de leuke reacties dat is natuurlijk allemaal super en geeft heel veel energie, de zakelijke kant bleek alleen iets minder voor mij weg gelegd. Het kostte mij kort door de bocht gezegd te veel energie om de leuke dingen nog genoeg te kunnen waarderen. Dit heeft mij eind 2017 doen besluiten deze prachtige ervaring mee te nemen en een andere richting in te gaan.  

De liefde voor bakken en lekker eten is natuurlijk niet verdwenen, deze deel ik graag met jullie via Citroen & Vanille. Daarnaast mag ik per een maart de marketing en pr gaan verzorgen voor Oldenhof & Good Cook. Waarbij ik kan zeggen dat ik wel met mijn neus in de boter ben gevallen. Naast werk en bloggen heb ik een enorme liefde ontwikkeld voor werken met de seizoenen en producten uit eigen tuin.

 

Mijn twee vierkante meter bak puilt in de zomer uit met kleurrijke bloemen, kruiden en ook rabarber is natuurlijk onmisbaar in een zoete moestuin. Daarnaast zijn mijn keukenkasten gevuld met enorme stapels kook- en bakboeken, een collectie die zich op een of ander manier maandelijks lijkt uit te breiden. Ook ontdek ik (net als vele van ons denk ik) graag zoete hotspots met hele goede koffie. Want een dag zonder koffie, en als het even kan een espresso machhiato, is voor mij bijna onvoorstelbaar. 


"Hoewel de winkel een lang gekoesterde droom was bleek het romantische beeld dat ik had van het ondernemerschap niet helemaal te kloppen. Het creatieve gedeelte, het bakken de leuke reacties dat is natuurlijk allemaal super en geeft heel veel energie, de zakelijke kant bleek alleen iets minder voor mij weg gelegd."Oh ja over het 'gedoe' rondom suiker kan ik heel kort zijn, want wat mij betreft mag zoet gewoon zoet zijn. Natuurlijk zal er vast wel eens iets voorbij komen zonder gluten, zonder suiker of beide het belangrijkste is dat het gewoon heel lekker is! Zolang je het niet te vaak eet kan het naar mijn mening geen kwaad en is het juist extra belangrijk gewoon echt iets mega lekkers te eten. Laat het die extra calorieën maar dubbel en dwars waard zijn!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0