Review Abel's Deli

Abel's Deli opent vrijdag 16 februari een tweede vestiging. Ditmaal op het Vredenburg in Utrecht. Uitgenodigd voor een bloggersevent kreeg ik samen met andere bloggers en instagrammers alvast een voorproefje. Ik maakte een tijdje geleden voor het eerst kennis met Abel's Deli op Utrecht Centraal. Mijn interesse werd gewekt door het feit dat ze Giraffe koffie schenken. Een van mijn favoriete koffies, daar moest ik dus wel naar binnen glippen. 

Wanneer ik bij Abel's Deli binnenstap valt mijn oog gelijk op het uitgebreide zoete assortiment. Je kan hier heerlijke kadootjes of verwennerijtjes kopen. Van unicorn chocolade tot verschillende smaken truffels, merengues en de cannoli's die mij gelijk in het oog sprongen. Want die zien er werkelijk prachtig uit. We werden ontvangen met een matcha latte gevolgd door een heerlijke champagne met rozenblaadjes en als ik het goed geproefd heb een tikkeltje frambozensiroop. So far so good dus. 

Abel's Deli, The Italian from New York, een slogan die wellicht wat verwarring kan veroorzaken. Naast een heerlijk zoet assortiment (vrijwel alles zelf gemaakt door hun eigen patissier) serveren ze hartige gerechten in bowls (dagelijks vers bereid in hun keuken). Hoewel ik meer gerechten in Italiaanse stijl verwachtte kregen we tijdens het walking dinner twee Aziatische gerechtjes. Roos, communicatiedame bij Abel's Deli, legt het uit "het concept draait om de Italiaanse Abel die naar New York verhuist, waar smaken van over de hele wereld samenkomen. Wanneer je bij Abel's Deli binnenloopt is het idee dat je via de producten een soort reis om de wereld maakt." 


"het concept draait om de Italiaanse Abel die naar New York verhuist, waar smaken van over de hele wereld samenkomen. Wanneer je bij Abel's Deli binnenloopt is het idee dat je via de producten een soort reis om de wereld maakt." 


Vervolgens werd de eerste bowl geserveerd met een bijpassende wijn. In de eerste bowl kregen wij een sushi burrito.. Een nieuwe foodtrend overgewaait uit New York. In principe is het een grote sushi rol gevuld met Mexicaanse ingrediënten, in dit geval onder andere mais en kip. De smaakcombinatie was heerlijk. Je proeft en ziet dat het allemaal echt supervers en gezond is. Persoonlijk had ik het wel lekker gevonden als de kip in de sushi knapperig was geweest zoals zo'n crunchy garnaal die je bij de traditionele sushi ziet. 


Als tweede gerecht kregen we een een zogenaamde Buddha bowl. Samen met chef kok Jacob Jan Boerma heeft Abel's Deli geprobeerd een gezonde bowl met minder suikers, meer groente en minder vetten samen te stellen. Bij mij viel dit gerechtje enorm in de smaak. De curry was heerlijk friszuur en romig van smaak gevuld met verschillende groenten, rozijntjes & kip.. Het doet enigszins aan de Indiase korma denken.  


"Dan heb ik het nog niet eens gehad over de koffie, maar dat is misschien ook niet nodig. Die is namelijk gewoon super lekker en wat mij betreft sowieso al de moeite van het eventuele omlopen waard."


Na de curry werd het walking dinner afgesloten met een ijsje. Het moment waar ik het meest naar uitkeek. Helaas werden de ijsjes niet geserveerd op een hoorntje maar in een plastic bakje. Dit was voor de beleving jammer maar het marshmallow achtige softijs maakte een hoop goed want het was echt heerlijk van structuur en romig van smaak.

De teleurstelling van het missende hoorntje werd in de tweede ronde goed gemaakt, want we konden nu alsnog een van de vier smaakvarianten kiezen. Hoewel ik eigenlijk al meer dan genoeg had gegeten kon ik de verleiding niet weerstaan. We hadden de keuze uit een unicorn ijsje, de smaak mathcha groene thee, pistache rozenblad of marshmallow pure chocolade. Ik moet zeggen de ijsjes zien er super tof uit, daarentegen vind ik het wel jammer dat elk ijsje ondanks de verschillende toppings dezelfde smaak heeft. Want wat mij betreft had het matcha ijsje echt matcha mogen zijn en het pistache ijsje echt pistache. Dit doet niet af aan het feit dat je voor een softijsje zeker even langs moet hoppen bij Abel's deli vanwege de goede kwaliteit softijs en de leuke toppings. In totaal is de beleving en de smaak meer dan de moeite van het eventuele omlopen waard.


"Dit doet niet af aan het feit dat je voor een softijsje zeker even langs moet hoppen bij Abel's Deli vanwege de goede kwaliteit softijs en de leuke toppings. In totaal is de beleving en de smaak meer dan de moeite van het eventuele omlopen waard."


Tussendoor snoepte we nog een cannoli want ook deze moest natuurlijk onze smaaktest doorstaan. Een heerlijk krokant en een beetje spijsachtig koekje met drie verschillende vullingen. Ook voor deze koekjes geldt dat de smaken best wel wat meer uitgesproken zouden mogen zijn wat mij betreft. Neemt niet weg dat het gewoon erg lekker is, van goede kwaliteit en supervers. Iets waar ze bij Abel's Deli trots op zijn en dat proef je ook terug in elk gerecht of zoet verwennerijtje dat je eet. 


Kortom ben je opzoek naar een snelle maar gezonde en vers bereidde maaltijd, of iets zoets dat echt vers is, van goede kwaliteit met hier en daar ook verrassende smaken dan ben je bij Abel's Deli zeker aan het goede adres. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de koffie, maar dat is misschien ook niet nodig. Die is namelijk gewoon super lekker en wat mij betreft sowieso al de moeite van het eventuele omlopen waard.

Reactie schrijven

Commentaren: 0