Valentijn - Chocolade hartjes met rozenblad

Ook verliefd op die witte chocolade hartjes met rozenblad die ik maakte te decoratie van de Valentijn gebakjes? Goed nieuws, ze zijn namelijk super makkelijk te maken. Dus of je ze nu wil gebruiken om te decoreren of dat je, je net iets minder wil uitsloven deze hartjes zijn sowieso een schot in de roos!

Ik ga aan deze liefdes chocolaatjes niet te veel woorden vuil maken. Het enige dat jij je misschien afvraagt is hoe kom ik in hemelsnaam aan die rozenblaadjes? Zover ik weet zijn er twee opties. Je kunt naar Dille en Kamille gaan daar verkopen ze van die gedroogde rozenknopjes. Moet je zelf nog wel even peuteren om de blaadjes los te krijgen. Je kunt ook een kleine pot bij Pit & Pit bestellen. Ik gebruik de bloemblaadjes vrij regelmatig ter decoratie voor bijvoorbeeld rocky road of matcha groene thee repen. Dus eenmaal in huis weet je je er vast wel raad mee ;-)


"!k gebruik de bloemblaadjes vrij regelmatig ter decoratie voor bijvoorbeeld rocky road of matcha groene thee repen. Dus eenmaal in huis weet je je er vast wel raad mee!"


Bereidingstijd 20 minuten - Benodigdheden: bonbonvorm hartje, marmeren plaat, paletmes & thermometer

INGREDIËNTEN chocolade hartjes

100 g witte chocolade

Handje rozenblaadjes

Tips

  • Je kunt dit natuurlijk ook doen met melk of pure chocolade, persoonlijk vind ik de combi met witte chocolade er wel het mooist uit zien :-)
  • Varieer met gedroogde bloemblaadjes, gebruik bijvoorbeeld goudsbloem of kaasjeskruid. 

bereiding chocolade hartjes

Smelt de chocolade au-bain-marie en breng deze op temperatuur. Hoe dat werkt lees je hier. 

 

Verspreid over de bodem van je bonbonvorm wat rozenblaadjes. Giet je vorm vol met de op temperatuur gebrachte chocolade en strijk het glad met je paletmes.

 

Laat de chocolaatjes helemaal opstijven, dit duur ongeveer een uur in de koelkast, voordat je ze uit de vorm haalt. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0